1973 Ankara doğumlu bir kıvırcık.

İlk, orta, lise eğitimini başkentte tamamlayarak, bu zincire bir halka olarak Hacettepe Üniversitesi Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi Bölümü’nü de ekleyen bir hayat gözlemcisi.  

Ortaokul sıralarında otururken kaleminden dökülen bir kompozisyonun yarattığı heyecanla kelimelerin ucundan tutmaya çalışan, üniversite yıllarında da yazının kokusunu keşfeden bir kitap arsızı.

Pek çok beceri kursunu kovalayıp yakalayan bir düş tasarımcısı.

2022 Mart ve Nisan aylarında “Edebiyat Blog”da ilk yazıları, Kalem İzleri ile 100.yılda İz Bırakan Kalemler adlı kolektif kitaplarda da hikâyeleri yayınlanan ve ardından Süpürge Otu adlı bağımsız kitabının coşkusunu yaşayan bir mavi su tutkunu. 

Yaşamı turuncuya boyamaya çalışan bir heyecan avcısı.

Merak zillerinin çaldığı soruları, öğrencilerinin ceplerine yerleştirmeye çalışan bir öğretmen.

Renklerini doğru yolda bulmalarına rehberlik eden iki gencin annesi.

Karşılıklı “İyi ki” denilen bir eş.

“Çekiyorum, kıpırdamayın. Hazırrr…”
“Hiç bozmayın, bir daha. Hazırrr…”

Necaticiğimin siyah olmasına rağmen tekrar siyaha boyadığı, ekşimiş parfüm kokulu jölesinden bolca sürüp yan tarafa yatırdığı ince telli saçlarını elleriyle düzeltiyormuş gibi gözüküp tüm bakışları kendine çekebilme sevinciyle defalarca tekrarladığı konuşmalarıdır bunlar. Çabasız, dupduru, gürültüsüz, renksiz. Sanki otomatik pilota bağlanmış gibi. Mesleğini de aynı kıvamda tutar. Tekrarları yaşamak hiç bunaltmaz onu. Aslında hisleri bile durmuş gibidir. Donmuş sanki.

Ahhhh Necaticiğim, saçlarına gösterdiğin özeni kendi hayatın için de göstersen, dükkân kapısının önünde kısa bacaklı taburelerde oturup çay içerken aynı kişilerle tavla oynayıp yüzünün hep sol tarafına vuran güneşi farklı şekilde tutmaya çalışsan, kötü mü olur? Benim ayarlarımı bile hiç değiştirmiyorsun. Aynı açı, aynı ışık, aynı uzaklık…

Sen sadece benim vizörümden baktıklarını çekiyorsun. Olduğu gibi. Boş, duygusuz. Öylesine deklanşörüme basıyorsun. Artık ne çıkarsa… Ben hiç senin gibi değilim. Olamam da zaten. Önüme geçen her kişi yeni şeyler gösterir bana. Anlatır kendini ve kendimi. Anlamak isterim çünkü.

Geçen hafta gelen, beyaz üzeri kırmızı çiçek desenli gömlek giyen genç kızı düzgün poz veremedi diye nasıl azarlamıştın da ağlatmıştın. Oysa birazcık dikkat etseydin, gözlerindeki bulutların sebebinin babasının memleketten zor bela gönderdiği parayı düşürdüğü için olduğunu anlardın. Dükkâna girdiğinde ağlamaklı, titreyen sesiyle yaptığı telefon konuşmasını fark etmedin tabii.

Birbirinin ellerinde kaybolmak ister gibi sıkıca el ele tutuşan anne oğula ne demeli? Dört beş yaşlarındaki oğlanın karşıma geçip sandalyeye oturana kadar, dükkândaki pis kokuyu konuştun da konuştun. Zavallıcığın çişini kaçırdığı pantolonu niye göresin ki…

Sen görmeden bakmaya, duymadan işitmeye, koşmadan yürümeye devam et bakalım, Foto Neco.