Özge Kılıçoğlu

Kitap İncelemeleri

1969 yılında Tirebolu’da doğdu. İstanbul Kız Lisesi/Erenköy Kız Lisesi parasız yatılıyı ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Almanya Goettingen Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Sosyal Siyaset okudu. Sosyal Siyaset dalında doktora yaparken tez aşamasında bırakıp Türkiye’ye geri döndü. İlk öykü kitabı "Babam İntihar Etmemişti", 2016 yılında Notabene Yayınevi tarafından yayımlandı. Öykü ve yazıları Kitaplık dergisi, Notos Öykü, Sarnıç Öykü, 14 Şubat Dünyanın Öyküsü, Galapera Öykü, Gergedan Kitabevi fanzinlerinde, Mahur Beste dergisi, Yeşil Gazete ve Öykü Gazetesi’nde yayımlandı. Bir öyküsü 2011 İstanbul Mimarlar Odası öykü ödül yarışmasında birincilik kazandı ve diğer dereceye giren öykülerle birlikte kitaplaştırıldı. Bir başka öyküsü Aylak Adam Yayınevi’nden çıkan "Öyküden Çıktım Yola" adlı öykü seçkisinde yer aldı. Hikmet Temel Akarsu ve Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan tarafından hazırlanan ve kitaplaştırılan "Edebiyatta Mimarlık", Hikmet Temel Akarsu tarafından hazırlanan ve kitaplaştırılan "Edebiyatta Denizcilik", "Denizcilikte Edebiyat ve Edebiyatta Hukuk" seçkilerinde ikişer kitap analizi ile yer aldı. Mevzu Edebiyat çevrim içi dergide kitap incelemeleri, Ekmek ve Gül, Prologdergi, Olası Olmayan çevrim içi dergilerde öyküleri yayımlandı.

Bir Hayalim Var konulu bu bölümde depremin yıkıcı etkileri sebebi ile iklim ve çevre felaketleri ve bunların insanlar ve dünyamız üzerindeki etkilerini işleyen kurgu ve kurgu dışı eserlerden bahsedeceğim:
Bütün bu basiretsizliğe bir isim vermek istersem adı Alıklar Birliği olurdu. John Kennedy Toole’un Pulitzer Ödüllü kitabı ile konu dışı ( belki de tam da konunun ortası) bir açılıştan sonra sırası ile The Great Derangement ( Büyük Kaos) – Amitav Ghosh ; Yeni Yaban – Diane Cook ; Antilop ve Flurya, Tufan Zamanı, Delliâddem – Margaret Atwood kitaplarından bahsediyorum.